Livet?

Allt är klart för examens arbetet. Jag kan känna lukten av de mosserande vinet som korkas upp på examensdagen. Tänk de är så nära nu. Tyvärr känns de nästan bara dåligt. Ja att ta examen känns så osäkert. Man kan inte längre gratisjobba (prakisera) för man får inga pengar från CSN. Aldrig mer de super mysiga livet i gamleby. De kanske låter dumt att man inte vill lämna Gamleby men ni som inte gått på GTV fattar inte. De är så grymt kul, härligt, jobbigt, mysigt, allt på samma gång.

Så är de ju de där med att man ska få jobb, GAAAHHHH. Vill ha jobb, får inte jobb. De där med att, vad är de 98 % skulle få jobb efter Gamleby känns nu ganska påhittat. Man ringer och mailar och ringer och mailar, får förhoppningar som sedan släcks pga. strama budgetar eller annat. Vad gör man? Tänker ju inte ge upp men vart ska man få pengar från?

Jag och Rickard var på arbetsförmedlingen här om dagen. Vad vi fick ut därifrån var hånflin och bittratankar.  Vi trodde dem var till för att hjälpa men icke. De var bara att traska hem och sätta sig vid tv-spelet igen.  För vad får man ut av ett samtal som går så här:

-Hej. Vi är arbetslösa och behöver jobb!
-Jaha har ni någon utbildning
- Ja vi har gått en ky-utbildning
- (hoppfullt leende hos tanten) Jaha men 98% av er ska ju ha jobb efter så de ska väl inte vara några problem. Vilken skola gick ni?
- GTV, en tv och video utbildning.
- (hoppet släcks, ett hånleende kommer sakta men säkert på tanten läppar) Jaha men vad kan ni tänka er mer än de då?


Sen fick man gå till ett rum där en gubbe i stort sätt skällde ut en för man gått en tv utbildning och sa att soc kunde kanske ge bidrag. ÄSCH! Kyss mig där bak!

Så nu sitter jag här klar för att spela in nästa vecka! Som projektledare, manus författar, programledare, ljudtekniker, redigerare så känns de väldigt nervöst! Jag hoppas att de går bra och att jag och Sara kan stå där stolta över vårt verk på examensdagarna!

This is life!


Kommentarer
Postat av: Tobias Thuresson

Det där med 98%-statistiken som Göran slår sig för bröstet med kommer ni snart märka är ren bullshit. Han trollar med statistiken när han gör uppföljningssamtal med oss elever. Om du säger att du är arbetslös sätter han dig som frilans. Och vips är du yrkesverksam i statistiken. Fint va? :-)

2009-04-07 @ 15:10:13
URL: http://toby-t.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0